Eigenlijk is Thijs altijd al bezig geweest met het maken van meubels en het verfraaien van de leefomgeving. In 2007 heeft hij uiteindelijk besloten om er zijn beroep van te maken. Na het afronden van de opleiding tot meubelmaker in 2012 is hij vrijwel direct zijn eigen meubelmakerij gestart. Eerst vanuit de garage van zijn ouderlijk huis in Haaksbergen, daarna een aantal jaren vanuit zijn eigen werkplaats midden in de bossen van Enschede. Inmiddels is hij woonachtig in Arnhem met een nieuwe standplaats in Velp.

 

Middellaan 10b

6881RP Velp

Als ontwerpend meubelmaker maakt hij vrij werk maar hij werkt ook graag in opdracht of samen met andere ontwerpers/meubelmakers en kunstenaars. Voor het maken van zijn meubels gebruikt hij hout en metaal en als het even kan recyclet hij afvalmateriaal uit de natuur en/of de industrie. Naast meubels heeft Thijs het vervaardigen van houten vakantiehuisjes en overkappingen zich ook eigen gemaakt. Je zou kunnen zeggen: als het maar van hout is kan hij het maken. Zijn uitgangspunten zijn duurzaam en persoonlijk.

De kennis die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan wil hij graag overbrengen op anderen om er voor te zorgen dat het ambacht ook in de toekomst de jongere generatie zal inspireren.

 

© 2022 Thijs Scharenberg. Alle Rechten Voorbehouden